Задовољство нам је да вас обавјестимо да је наша школа, од стране стручног жирија, номинована у ТОП 3 за награду Звијезда туризма БиХ у гастро категорији.

Активност под називом ОКУСИ ХЕРЦЕГОВИНЕ, коју реализују наше професорице Маја Чечур и Богданка Јанковић, уз константну подршку директорице, Недељке – Нешке Илијић сврстала нас је у сами врх гастро туризма.

Свечана додјела награда одржаће се у понедјељак 12.12. 2022. у Сарајеву уз уживо пренос на BHTV1 од 20 до 21 час.

Надамо се да награду доносимо у Требиње.

У ЈУ Центар средњих школа обиљежен је Међународни дан волонтера. Ученици су учествовали у разним активностима важним за рад школе. Неки су помогли у обављању послова директора, психолога и библиотекара. Неки су замијенили своје професоре и своје знање преносили млађим генерацијама. Одржана је радионица Друштвени активизам. Ученици медицинске школе су презентовали своје бројне активности.Вриједне руке наших првачића очистиле су школско двориште.
А започето је осликавање мурала.

У понедјељак је одржана фокус група Пројекта развоја одрживог туризма у Босни и Херцеговини у организацији Привредне коморе Републике Српске и USAID-a.

У раду су учествовале наше професорице Маја Чечур и Богданка Јанковић које су истакле значај и улогу образовања и представиле нашу школу као примјер добре праксе.

Новинарска секција наше школе обновила је свој рад са циљем да промовише школске активности и успјехе ученика.

Снимљена је прва емисија у којој су се срели стари и нови чланови.

Погледајте како су о својим искуствима причали они који су из наших школских клупа изашли прије више година. Да ли се данас нешто промијенило, шта их је мотивисало и каква је њихова порука младима, погледајте у првој епизоди Прича из ЦЕНТРА

https://www.youtube.com/watch?v=FlrsP0vI0X4&ab_channel=CentarsrednjihskolaTrebinje

Поводом Међународног дана средњошколаца, Савјет ученика наше школе организовао је изложбу ученичких радова. На изложби су приказани радови ученика Лане Лојовић, Ање Гавриловић, Милице Гудељ, Луке Савовића и Дамјана Бегенешића.

Полицијска управа Требиње је са 40 ученика Центра средњих школа у Требињу, реализована „Полицијску радионицу за младе“ у оквиру пројекта „Социјализација с правом и превенција малољетничког криминала у Републици Српској“.

Радионица се састојала из три дијела, у којима су ученици учествовали и показали занимање за полицијску опрему и полицијски посао. У току првог дијела радионице ученици су се упознали са материјално-техничким средствима које полицијски службеници свакодневно користе у свом раду. Кроз други и трећи дио ученици су се упознали са правима и обавезама које имају као малољетна лица. Такође, полицијски службеници су са њима обрадили теме из Кривичног законика Републике Српске који регулишу кажњавање малољетних лица за почињена кривична дјела. Једна од незаобилазних тема је била и различити облици зависности. Поред зависности као што је зависност од дрога, алокохола, пушења, са њима је обрађена и зависност од интернета, која је у последње вријеме све више заступљена међу младим људима.

Циљ пројекта „Социјализација с правом и превенција малољетничког криминала у Републици Српској“ је смањење стопе малољетничког криминала кроз повећање повјерења ученика у полицијске службенике. Пројекат је реализован у сарадњи са „PH International“.

На подручју које Полицијска управа Требиње оперативно покрива, за десет мјесеци 2022. године, евидентирано је 14 малољетника који су починили кривична дјела и два која су евидентирана у као извршиоци прекршаја.

Јуче су ученици IV2 одјељења економске школе у склопу предмета социологија са професорицом Соњом Милишић посјетили изложбу “Стрма равница” у Музеју Херцеговине гдје се говорило о животу Херцеговаца који су због друштвено-економских услова емигрирали у Војводину, тамо правили нова имања и нови живот.

Захваљујемо се музејском педагогу Симу Радићу на исцрпном вођењу и сарадњи.

Јуче смо угостили ученике деветог разреда и наставнике ОШ Јован Јовановић Змај. У школској кухињи, заједно са нашим кулинарским техничарима, припремала се здрава ужина за ученике у продуженом боравку.

Уз угодно дружење основци су имали прилику да се упознају са занимањем кулинарског техничара , у оквиру професионалне оријентације и свиме оним што се у нашој школи ради.

1 2 3 16