Пројекат општег образовања “Табла”.

Наша школа је једна од 50 у Републици Српској у којој се спроводи Пројекат општег образовања “Табла”. Овај пројекат усмјерен је на унапређивање исхода учења код ученика и оснаживање наставника у примјени STEAM приступа и развијању компетенција за 21. вијек као што су критичко мишљење, комуникација, креативност и колаборација. Након четвородневне обуке наставника у августу, ова школска година ће бити у знаку реализације STEAM часова. Први у низу који ће услиједити одржала је професорица Валентина Сушић, мастер едукатор-ментор у пројекту. Примјеном STEAM приступа обрађено је Шекспирово дјело “Хамлет” у II 1 одјељењу. Часу су присуствовали директорица школе и позване колеге професори.

Пројекат “Табла” стигао у требињске средње школе

Обука за наставнике која се спроводи у оквиру пројекта “Општег образовања (ТАБЛА)” почела је 10. августа у Требињу, а трајаће до сутра. На радионицама учествују све три требињске школе и средња школа из Билеће.

Мастер едукатор овог пројекта, Валентина Сушић истакла је да овај пројекат подразумијева интересантне и корисне теме које су усмјерене на унапређење исхода учења код ученика и оснаживање наставника у развијању компетенција примјеном STEAM приступа и развоја вјештина као што су критичко мишљење, комуникација, креативност и сарадња.

“Обуке води пет едукатора, а једна од важњиих сврха пројекта јесто то што подстиче наставнике на сараднички рад”, рекла је она.

Матуранти

Данас је било свечано у Центру средњих школа. Испратили смо још једну генерацију матураната и то: економске техничаре, пословно-правне техничаре, медицинске техничаре, техничаре хортикултуре, посластичаре, куваре и пекаре. Ученици су положили цвијеће на Споменик ослободиоцима, затим су шетњом главном улицом дошли до школе гдје је уприличена свечана додјела диплома, награда за најбоље ученике и свечано послужење.
Додијељене су сљедеће награде: – ученици који су једну годину били одлични награђени су књигом- ученици који су двије године били одлични награђени су УСБ меморијским стиком- ученици који су три године били одлични награђени су бежичним звучницима- ученици који су све четири године били одлични награђени су бежичним слушалицама. Ученица генерације, Бојана Божовић награђена је поклон боном у вриједности од 500КМ. Директорица, професори и остало особље Центра средњих школа жели им пуно успјеха у даљем животу.

Ученик генерације

Представљамо вам Бојану Божовић, нашег ђака генерације. Бојана је завршила економску школу, занимање економски техничар.Иако је њен избор економија, Бојана је била успјешна на многим такмичењима, освојила је прво мјесто на регионалном такмичењу из француског језика. Била је члан новинарске и драмске секције. Желимо јој пуно успјеха у даљем животу и школовању.

Јуче је у нашој школи свечано отворен кабинет за туристичког техничара. Кабинет је опремљен са 24 рачунара, паметном таблом и софтвером за рецепцијско и ресторанско пословање. Овим су се стекли услови за квалитетно извођење практичне наставе туристичких техничара који ће моћи спремно да изађу на тржиште рада.Такође, наши ученици занимања кувар, пекар, посластичар и конобар су се побринули за свечано послужење које је уприличено у дворишту школе гдје су се дегустирали бројни специјалитети.

Град Требиње – Grad Trebinje

Moja Budućnost

Razvojna agencija Grada Trebinja

Наши ученици Викторија Ђорђевић, Ивана Даковић, Ђорђе Чичковић, Ивана Савановић, Драгана Симић, Ђулијана Дангубић, Николина Ћук, Татјана Видачић, Дајана Стајчић (туристички техничари) којима су се придружиле и Марија Кулаш (економски техничар) и Стефана Петковић (пословно-правни техничар) су вечерас били на висини задатка.Искористите Европску ноћ музеја и препустите се нашим музејским туристичким водичима који ће вас упознати са дивним поставкама Музеја Херцеговине.

Европска ноћ музеја

Наши ученици Тијана Брајић, Маријана Мисита, Марко Кисин (пекари) и Василија Бутулија, Ведрана Шпирто (посластичари) вечерас су још једном показали колико су креативни и добри у свом послу. Од аутохтоних намирница припремили су јела која сте вечерас могли дегустирати на платоу Музеја Херцеговине у оквиру обиљежавања Европске ноћи музеја.Заједно са својим професорима стручних предмета и практичне наставе Вањом Ћупином, Мајом Чечур и Богданком Јанковић припремили су багете од кукурузног, хељдиног, ражовог брашна, пријеснац, бомбице са сувим воћем и лењу питу са сувим смоквама.

Регионално такмичење из историје

На регионалном такмичењу из историје, наши ученици Филип Чоловић и Растко Спаић освојили су друго мјесто.👏Тематско подручје овогодишњег такмичења је Култура сјећања и памћења, а конкретна тема Дани сјећања. На такмичењу су учествовале 42 школе, са 56 презентација.

1 2 3 10